بازدیدها: 4074 شهرستان رومِشکان یکی از شهرستانهای استان لرستان است که در جنوب باختری این استان قرار گرفته و مرکز آن شهر چقابل است. این شهرستان از لحاظ جمعیت دهمین واز لحاظ وسعت یازدهمین شهرستان استان میباشد. آب وهوا شهرستان رومشکان آب و هوای معتدل کوهستانی دارد و در طول جغرافیایی ۳۰ درجه و ۴۷ دقیقه و […]
بازدیدها: 4074
شهرستان رومِشکان
یکی از شهرستانهای استان لرستان است که در جنوب باختری این استان قرار گرفته و مرکز آن شهر چقابل است. این شهرستان از لحاظ جمعیت دهمین واز لحاظ وسعت یازدهمین شهرستان استان میباشد.
علت نام گذاری
به گفته ی بزرگان این منطقه علت نام گذاری این منطقه به اسم (رومشکان) این بوده است که این منطقه محل شکست امپراتوری روم شرقی از امپراتوری ایران بوده است . رومشکان از دو کلمه روم و شکان تشکیل شده است که کلمه ی روم به معنی امپراتوری روم شرقی میباشد و شکان به معنی شکست وشکستن است که اگر معنی این دو کلمه را در کنار هم بگذاریم جمله ی شکست امپراتوری روم شرقی بدست می آید.به همین دلیل است که این منطقه را رومشکان می نامند و دارای آثار باستانی واشیا تاریخی زیادی است.
آب وهوا
شهرستان رومشکان آب و هوای معتدل کوهستانی دارد و در طول جغرافیایی ۳۰ درجه و ۴۷ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۳ درجه و ۱۷ دقیقه و ارتفاع۱۱۹۸ متر از سطح دریا و در ۴۶ کیلومتری جنوب غربی شهرستان کوهدشت و ۲۶ کیلومتری غرب شهرستان پلدختر و هممرز با استان ایلام واقع شدهاست.
این شهرستان در دامنه مَلَه کوه قرار گرفته .این کوه ،کوهستانی و بسیار صعب العبور است. و رسیدن انسان به بالای آن تقریباً غیر ممکن است۰ رومشکان دشتی بسیار هموار و صاف و در دامنه این کوه قرارگرفته است.
همچنین در انتهای این دشت کوهی به نام ویزنهار قرار گرفته .وبر بلندای آن قلعه ی بسیار کهن به نام قلعه کوهزاد قرار گرفته است.
و همچنین بخشی از آب دریاچه سیمره در این شهرستان قرار گرفته است.
وسعت شهرستان رومشکان ۹۰۰ کیلومتر مربع است از شمال و شمالغربی به شهرستان کوهدشت از جنوب به شهرستانهای دره شهر و بدره از سمت مشرق به شهرستان پلدختر محدود میگردد.
این شهرستان تا سال ۱۳۹۲ یکی از بخشهای تابعه شهرستان کوهدشت بود که با مصوبه هیئت دولت در اردیبهشت ۱۳۹۲ به شهرستان ارتقاء یافت؛ و در نهایت در بهمن ماه ۱۳۹۲ فرمانداری این شهرستان به صورت رسمی افتتاح شد. شهردار هم اکنون رومشکان به مرکزیت چقابل مهندس حاتمی می باشد.
جمعیت و مردم
جمعیت
جمعیت شهرستان رومشکان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ با بخشها و روستاهای آن ۳۹٬۰۵۸ نفر (۱۰٬۷۴۲ خانوار) برآورد شدهاست.
زبان
مردمان شهرستان رومشکان به زبان لری مکالمه میکنند و بیشتر اهالی ساکن، به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند.
گونههای گیاهی و جانوری جاذبه های گردشگری
از لحاظ زیستگاه طبیعی شهرستان رومشکان دارای زیستگاه متنوعی میباشد که موارد ذیل را میتوان نام برد:
از لحاظ سر سبزی و پوشش طبیعی دارای انواع درختان بلوط، بنه، انجیر کوهی، بادام کوهی، چنار و… میباشد؛ و برای کاشتن درختان گردو، انار، زرد آلو، انجیر، زیتون، سیب، توت و… نیز مناسب است.
از لحاظ گوناگونی زیست جانوری حیوانات ذیل در کوههای این منطقه زندگی میکنند:
خرس، گرگ، روباه، کفتار، گراز، سمور، قوچ و میش، بز کوهی، خرگوش، جوجه تیغی، کبک، قرقاول، تیهو و… .
قلعه زاغه (زاخه) :همه ی این ها حکایت از کهن بودن شهرستان رومشکان دارد. این قلعه تماماً از سنگ ساخته شده و بیشتر آن در زیر خاک دفن شده است.
باستان شناسان با برسی خود به این مطلب رسیده اند که در قسمت جنوبی این قلعه کهن آتشکده ای وجود داشته که محل عبادت بوده است.
برای دیدن همه ی آثار باستانی شهرستان رومشکان کلیک کنید
دین و مذهب
بر اساس ایدئولوژی مذهب این مردمان شیعه دوازده امامی هستند و به صورت محدود پیروان اهل حق نیز در گوشه و کنار رومشکان روزگار میگذرانند.
Arashroomiani
تاریخ : 18 - فوریه - 2020
خیلی ممنون
بازوند
تاریخ : 12 - اکتبر - 2021
رومشکان محل شکست روم نبوده پایتخت ساسانیان تیسفون بوده روم توان و قدرت امدن تا رومشکان رو نداشته رومسکان به دلیل تقسیم اسیران رومی در آنجا اسمش رومشکان شده پرفسورها